Lumiveistoskisa kaivinkoneille maaliskuussa Juupajoella

Kaivinkoneista on moneksi:

Kaivinkone taipuu käsittelijänsä käsissä vaikka mihin. Sen voi omin silmin todeta maaliskuussa kaivinkoneille tarkoitetussa Lumenveiston SM-kisoissa Juupajoella.

– Koko kilpailu sai alkunsa keväällä 2018, kun Valkeajoen Jussi kertoi minulle tehneensä katolta pudonneesta lumesta lapsille liukumäen. Siitä se ajatus sitten lähti, kertoi projektipäällikkö Tapio Niemelä.

– Voisihan kaivinkoneella tehdä muutakin kivaa, ja jopa taidetta, hauskasti, hän jatkoi pilke silmäkulmassaan.

Juupajoen yrittäjät ry järjestää siis koko perheen talvitapahtuman, jossa kaivureilla kisataan lumenveiston SM-voitosta.

– Kilpailu on ainutlaatuinen, koska tällaista ei tietääksemme ole koskaan tai missään aiemmin järjestetty.

Kilpailualueena laaja peltoaukea

Tapahtuma toteutetaan 9. maaliskuuta kantatie 58:n sekä Korkeakoskelle ja Kopsamolle johtavien teiden (Sahantie ja Kopsamontie) risteysalueella olevalla laajalla peltoaukealla. Kilpailussa on kaksi eri luokkaa, alle 10 tonnia painavat ja yli 10 tonnia painavat kaivinkoneet. Enimmillään mukaan otetaan 30 osallistujaa. Tarkemmat säännöt kerrotaan kilpailun alussa.

– Jokaiselle kilpailijalle on aidattu oma työruutu, jonka keskellä on teosta varten isohko lumikasa. Ruudut jaetaan arvonnan perusteella. Veistoaika on neljä tuntia, jonka jälkeen arvovaltainen tuomaristo arvostelee teokset, selvittää Tapio Niemelä.

Osallistujista sekä paikalla olevista yhteistyökumppaneista toteutetaan jo etukäteen kilpailulehti, se auttaa myös yleisöä seuraamaan kilpailua ja kilpailijoita. Mukaan tuleville koneliikkeille on varattu mahdollisuus tuoda paikalle esittelyteltta (koko sopimuksen mukaan) sekä 1-2 konetta näytille.

Maksuton tapahtuma koko perheelle

Tapahtuma on maksuton ja myös perheiden pienimmät on otettu huomioon järjestämällä heille lasten liukumäki sekä lapsille suunniteltu alue omaa lumenveistoa varten.

Myös muista tarpeista huolehditaan. Vatsansa voi täyttää useammastakin paikasta, joissa on myynnissä esimerkiksi makkaraa, kahvia, kaakaota, lettuja tai keittoa. Talvivarustellut WC-tilatkin on luvassa.

– Paikoitusalue on  kantatie 58:n toisella puolella, jonne myös koneiden kuljetuskalusto ohjataan.

Projektipäällikkö Tapio Niemelä odottaa jo innolla tapahtumaa ja tietenkin lunta. Hän uskoo, että ainutlaatuinen talvitapahtuma  houkuttelee runsaasti väkeä.

Yhteistyöterveisin

projektipäällikkö
Tapio Niemelä
040-9104321
t.niemela@kolumbus.fi

idean isä
Jussi Valkeajoki
050-3455204
jussi.valkeajoki@elisanet.fi

Tapahtuman Facebook-sivu

Lisätietoja osallistujille:

Osallistujista sekä paikalla olevista yhteistyökumppaneista tehdään SM-2019 kilpailulehti.

Tapahtuma toteutetaan KT 58, ja Kopsamontie/Sahantien risteysalueen ympärillä olevalla peltoaukealla.

Kilpailussa on kaksi eri luokkaa, alle 10 tonnia painavat, ja yli 10 tonnia painavat kaivinkoneet. Kilpailuun otetaan max.30 osallistujaa. Osallistujille jaetaan tarkemmat kilpailun säännöt osallistumisen yhteydessä.

Kilpailualueelle tehdään jokaiselle osallistujalle oma aidattu työruutu, jossa on keskellä teosta varten lumikasa.

Kilpailuaika on neljä tuntia, jonka jälkeen arvovaltainen tuomaristo arvostelee tehdyt teokset.

Alueelle on varattu koneliikkeille mahdollisuus tuoda paikalle esittelyteltta (koko sopimuksen mukaan), sekä 1-2 konetta esille.

Alueen yhdellä sivulla on varattu lasten laskettelumäkeä, sekä lapsille suunniteltua omaa lumiveistoskilpailua varten oma-alue.

Alueelta löytyy useampi myyntikioski, joissa on tarjolla kioskista riippuen, kahvia, kaakaota, teetä, makkaraa, soppaa ja lättyjä ym. Myös talvivarustellut WC-tilat löytyvät.

Paikoitukset ovat järjestetty kilpailualueen reunalle, sekä KT58 toiselle puolelle, johon myös koneiden kuljetuskalusto ohjataan.